Project Middenmeer

Project Middenmeer

Categories

Want To Try Our Services ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Pilot project Oostvoornse Meer

Floating Energy heeft in samenwerking met Solarisfloat deelgenomen aan het pilot project op het Oostvoornse Meer. Afgelopen week heeft de laatste deelnemer haar werkzaamheden vervuld.

Er is een nieuwe fase aangebroken voor het project, namelijk data verzameling. Alle drijvende systemen, waaronder het zonvolgende Protev Systeem, worden gemonitord en geanalyseerd.

Zo wordt er onderzoek gedaan naar zowel de elektrische prestatie, de betrouwbaarheid en het effect op de waterkwaliteit.

Lees hier meer over het onderzoek: https://web.archive.org/web/20201209090316/https://www.tno.nl/nl/aandachtsgebieden/energietransitie/roadmaps/naar-een-overvloed-aan-zonnestroom/zonne-energie-slim-integreren-in-onze-leefomgeving/uniek-onderzoek-drijvende-zonnepanelen/

Helping Companies In Their Green Transition

Binnen Floating Energy (onderdeel van Sunprojects) blijft de Floating PV oplossing met drijvende zonne-eilanden zich steeds meer ontwikkelen. Wij namen deel aan de proef op het Oostvoornse Meer. Hierbij worden een drietal systemen getoetst op hun prestaties op het gebied van o.a. opbrengst, ecologogische impact en stormwaardigheid. De proef wordt uitgevoerd met TNO in samenwerking met SABIC, Equinor en de gemeente Westvoorne.

Floating Energy is hierbij een partnership aangegaan met Solaris Float en het Protev systeem. Opmerkelijk is dat hiermee wederom gekozen is voor een zonvolgend systeem. Voor de huidige proef op het Oostvoornse Meer zullen de eerste resultaten in de loop van 2020 beschikbaar komen. 

Het systeem heeft de eerste Augustus stormen van 2020 al succesvol doorstaan!



Share :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *